MİSYON
Gıda Mühendisliği Bölümü olarak misyonumuz;
1-)Vermiş olduğu eğitim çerçevesinde başarılı öğrenciler tarafından tercih edilen,
2-)Yüksek kaliteli, ulusal ve uluslararası standartta, bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donatılmış,
3-)Araştırma ve problem çözme yeteneğiyle Türk ve dünya gıda sanayinin gelişmesine katkıda bulunacak,
4-)Ekip çalışmasını bilen,
5-)Liderlik ve yaratıcılık nitelikleri ile etik değerlere saygılı ve bunları ilke edinmiş,
6-)Dürüst, çevreye duyarlı ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflemiş gıda mühendisleri yetiştirmektir.
VİZYON
Gıda Mühendisliği Bölümü olarak vizyonumuz;
1-)Nitelikli akademik personel ve araştırma alt yapısını tamamlayarak kendi dalında kalite ve sürdürülebilirliği sağlayan,
2-)Araştırma-geliştirme projeleri yürüterek ürün ve sektör bazında bilgi üreten,
3-)Evrensel bilime ulusal ve uluslararası düzeyde katkı sağlayacak öğretim ve araştırma yapan,
4-)Gıda sanayi ile işbirliği içerisinde olan,
5-)Donanımlı eğitim ve araştırma araç-gereçlerinin bulunduğu,
6-)Kendi alanında söz sahibi olan güçlü bir bölüm olmaktır.
KLU Gıda