Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından 10. Kariyer Günleri kapsamında “Günümüzde Gıda Mühendisliği ve Girişimcilik” konulu çevrimiçi konferans düzenlendi.
19 Mart 2021 Cuma günü gerçekleştirilen konferansın moderatörlüğünü Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU yaptı. Makarna Lütfen San. Tic. Ltd. Şti. Kurucusu Gıda Mühendisi Tuğba BAYBURTLUOĞLU ve Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Gıda Mühendisi Taner AKÇAKAYA ise konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Makarna Lütfen San. Tic. Ltd. Şti. Kurucusu Gıda Mühendisi Tuğba BAYBURTLUOĞLU konuşmasında gıda mühendisliği mesleğini seçme aşamasında yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı. Bir gıda mühendisi olarak girişimcilik faaliyetleri sırasında karşılaştığı zorlukları da aktaran BAYBURTLUOĞLU, mesleğini daha iyi yerlere getirebilmek için neler yapılabileceği hakkında konuştu.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Gıda Mühendisi Taner AKÇAKAYA ise kurum olarak gerçekleştirdikleri denetim faaliyetlerini anlattı. Günümüzde gıda mühendislerinin İstihdamı Zorunlu Personel (İZP) olarak çalışma imkanları hakkında da öğrencileri bilgilendiren AKÇAKAYA, son bir yılda dünya genelinde gıdanın stratejik öneminin anlaşıldığını söyledi. Son olarak AKÇAKAYA, T.C Tarım ve Orman Bakanlığı’ nın “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” isimli projesi ile ilgili sunumu katılımcılara aktardı.
Konferansın sonunda katılımcılar, BAYBURTLUOĞLU ve AKÇAKAYA’ya bakanlığın faaliyetleri, çalışma alanları ve mezuniyetten sonrası için tavsiye niteliğinde sorular yönelttiler.
KLU Gıda