Yaz Stajini Proje Ödevi Olarak Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine(Güncelleme)

31/07/2021 23:08:20 - 02/08/2021 23:08:20 - 703 Okunma

Meslek Stajını ödev olarak yapacak öğrenciler için ödev konuları belirlenmiştir. Ödev konularını görüntülemek için tıklayınız.

Hazırlanacak raporların içeriği Meslek Stajı- I ve Meslek Stajı-II için aşağıda belirtilmiştir. Rapor içeriğinde istenilenlerin detaylı bir biçimde yazıldığından ve eksiksiz olduğundan emin olunuz.

Meslek Stajı-I için;

Hammadde ve son üründe yapılan analizlerin detaylı bir şekilde açıklanması ve aşağıdaki kısımları mutlaka içermesi gerekmektedir.

• Giriş(Analizin yapılma sebebi, analizin prensibi ve analizin ne anlam ifade ettiği)
  • Materyal-Metod(Analizde kullanılan materyaller belirtilecek ve metod detaylı bir şekilde açıklanacaktır).
  • Hesaplama(Analize ait hesaplamaların yapılış şekli bu kısımda anlatılacaktır).
  • Analiz için ilgili standart, kodeks, tebliğ vb. incelenerek olması gereken değer belirtilecektir.

Meslek Stajı-II için;

• Hammadde seçiminde dikkat edilen kriterler detaylı bir şekilde açıklanacaktır.
  • Üretim akış şeması çıkarılacaktır.
  • Üretimdeki her bir aşama detaylı bir biçimde açıklanacaktır(Kullanılan makinelere ait görseller, son ürün ve ara ürünlere ait görseller, mevcut ise kütle ve enerji denkliklerine ait hesaplar, her bir aşamadaki proses koşulları ve her bir aşamadaki dikkat edilmesi gereken hususlar vb.)
  • Hammadde ve son üründe gerçekleştirilen analizler(Analizin yapılma sebebinin detaylı bir şekilde belirtilmesi yeterlidir).

Hem Meslek Stajı-I hem de Meslek Stajı-II yapacaklar

Meslek Stajı-I ve Meslek Stajı-II aynı anda yapacak öğrenciler aynı ödev konusu için yukarıda Meslek Stajı-I ve Meslek Stajı-II için istenilen içeriklerin her ikisini birden hazırlayacaklardır. Raporların yazımı ise Meslek Stajı-I ve Meslek Stajı-II için ayrı ayrı olacak ve iki ayrı rapor teslim edilecektir.

1) Staj raporu boş word dosyası kullanılarak “Bitirme Projesi Tez Yazım Kuralları” na göre hazırlanacaktır.

2) Raporların yazımında dil ve anlatım kurallarına dikkat edilmeli, içerikte intihal olmamalı, kaynaklar açık şekilde belirtilmelidir.

3) Raporlar PDF formatında teslim edilecek, PDF dosyasının adı "Öğrenci numarası_isim_soyisim" şeklinde olmalıdır.

4) Staj defteri teslimi, 2021-2022 Bahar Dönemi Akademik Takvimi’ne göre, dönemin başladığı ilk 7 gün içerisinde gida@klu.edu.tr e-posta adresine gönderilerek yapılacaktır. İlgili tarihler akademik takvim netleştiğinde paylaşılacaktır.

Bitirme Tezi Yazım Kılavuzu

Sorularınız için yilmaz.ozcan@klu.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.