T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Gıda Mühendisliği

Gida Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimiz İşyerinde Mühendislik Eğitim Programi (İmep) Kapsamindaki Faaliyetlerine 2. Yilinda Da Devam Ediyor

05/04/2021 21:15:27 - 05/04/2021 21:16:31 - 969 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde eğitimlerine devam eden 9 son sınıf öğrencimiz bahar dönemlerini, İşyerinde Mühendislik Eğitim Programı (İMEP) çerçevesinde ilgili gıda işletmelerinde geçirmektedirler. Bölümümüz, verdiği eğitim, laboratuvar altyapısı, üniversite imkânları ve yenilikçi vizyonu ile birer Gıda Mühendisi adayı olan öğrencilerini sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak niteliğe ve donanıma sahip yetiştirme gayreti içerisindedir. Bu doğrultuda bölümümüzde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren İşyerinde Mühendislik Eğitim Programı (İMEP) uygulanmakta olup, bu dönem 2. kez bu alandaki faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu dönem 9 öğrencimiz, aşağıdaki 7 firmada İşyerinde Mühendislik Eğitim Programı (İMEP)’nı gerçekleştirmektedirler.

 

►Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Ticaret A.Ş. (KIRKLARELİ)

►Bunge Gıda San. ve Ticaret A.Ş. (KIRKLARELİ)

►Kaanlar Gıda Sanayi ve İnşaat Ticaret A.Ş. (TEKİRDAĞ)

►Yardımcı Tar. Ür. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. (EDİRNE)

►Seyidoğlu Gıda San. ve Tic. A.Ş. (İSTANBUL)

►Elvan Gıda San. ve Tic. A.Ş. (İSTANBUL)

►Tatlım Süt Ürün. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. (İSTANBUL)

 

İşyerinde Mühendislik Eğitim Programı (İMEP), Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlarda yapacakları işyeri eğitimleriyle ilgili uygulama esaslarını kapsamaktadır. Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü İşyerinde Mühendislik Eğitim Programı, lisans programında yer alan derslerini 7. yarıyıla kadar başarı ile tamamlamış öğrencilerin son dönemlerini sahada geçirerek alanlarında tecrübe kazanmaları için geliştirilen bir modeldir. Söz konusu eğitim programı Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin gıda endüstrisinde hem sahayı tanımak hem de kariyer oluşturmak amacıyla geçici iş deneyimi sağlamak için pratik bir yoldur. Bu program, teorik bilgileri pratik becerilerle birleştirmenin yanı sıra, Gıda Mühendisi adayı öğrencilerin sektörde yürütülen projeler üzerinde çalışma, endüstri hakkında daha fazla bilgi edinme ve kendi alanlarında ilerlemek için gereken temel becerileri geliştirme fırsatı sunmaktadır.

 

Firmaların ise, İşyerinde Mühendislik Eğitim Programı’nın uygulanması kapsamındaki tek yükümlülüğü, program öğrencisinin işe devamlılığını takip etmek, dönem sonunda başarı durumunu değerlendirmek üzere bir sorumlu belirlemek ve ilgili alandaki bilgi, birikim ve tecrübelerinin artırılmasına katkıda bulunmaktır. Diğer yandan, İşyerinde Mühendislik Eğitim Programı’nın, uygulandığı bölüm-fakülte-üniversiteye, öğrenciye ve aynı zamanda programın uygulandığı işletmeye birçok katkısı bulunmaktadır. İşletme açısından bakıldığında, firmalar mühendis adayı öğrencilere istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitim vererek bu doğrultuda nitelikli personel açığını önemli oranda gidereceklerdir. 4 aylık uygulama süresince mühendis adayını tanıma fırsatı bulan firmalar, ihtiyaç halinde program öğrencisi mezun olduğunda, kendi firmasında deneyim kazandırdığı tecrübe sahibi bir mühendisi işe alabilecektir. Tüm bunların yanı sıra, üniversite akademik personeli ile İMEP’i uygulayan firmalar arasında işbirliği kuvvetlenerek, tüketici taleplerine yönelik çeşitli ürünlerin üretimi, sektörün sorunlarına yönelik pratik çözümler ile yeni ürün geliştirme gibi çalışmaların daha sağlam bir şekilde yürütülmesi sağlanmış olacaktır.

KLU Gıda

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.