Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Deniz ÖZTÜRK ve Begüm DURUSOY tarafından Dr. Öğr. Üyesi Buket AŞKIN danışmanlığında “Salça Atığı Kırmızı Acı Biber Posası ve Çekirdeklerinden Ekstrakte edilen Oleoresin İle Zenginleştirilmiş Yoğurt Üretimi” başlıklı proje TÜBİTAK 2242-TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’ nda “Gıda ve Tarım” tematik alanında bölge yarışmasında birincilik ödülü(5.000 TL) kazanmıştır. Bölge yarışmasında birinci olması nedeniyle 09 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan Türkiye final yarışmasına katılmaya hak kazanmışlardır.
KLU Gıda